Fyra inspirerande lästips inför julledigheten

Julen står för dörren, och har du inte redan påbörjat ledigheten så är det dags de kommande dagarna. Vad passar då bättre än att kura ihop sig i soffan med en bra bok efter att julmat och paketöppning är avklarad? Därför bjuder vi här på några inspirerande och lättlästa boktips som garanterat kommer att ge dig nya perspektiv och idéer.

Dubbelt effektiv — Martin Sköld

Vad har Lego, indisk matlagning och basplaggen i garderoben gemensam? Alla är kända exempel på modularisering! Att ta ett antal basmoduler och variationer som tillsammans kan kombineras i till synes oändliga antal kombinationer. Det är också enligt författaren en av grunderna för dubbelt effektiva företag, dvs företag som klarar av att kombinera en hög nivå av variation med hög volym. Lättläst, med många intressanta exempel från näringslivet.

Digital or Death — Dominic Mazzone

Dominic skriver om digitalisering på ett lite annorlunda sätt och väldigt rakt på sak, inte så inlindad i text som andra managementböcker. Han förklarar sin syn på vad digitalisering är och varför digitalisering behövs. Vi får läsa om digital begravningsbyrå och The Christmas Effect, och ett kapitel handlar om Why Transformation Works. En lättläst bok med ett antal aha-upplevelser.

Appreciative Inquiry Handbook — David Cooperrider, Diana Whitney, Jacqudline M. Stavros

Vad händer i en organisation om man frågar vad som fungerar istället för att fråga vad som är problemet? I den här ganska gedigna boken finns det mesta inom Appreciative Inquiry, eller styrkebaserat förändringsarbete. Här finns praktiska tips på hur du kan involvera och engagera människor och organisationer till att bli ännu bättre, genom att ta utgångspunkt i det som fungerar. Casebeskrivningarna om hur andra gjort är också intressanta för dig som jobbar med strategisk utveckling.  

Innovatörerna — Walter Isaacson

Detta är boken Isaacson sägs ha arbetat på när Steve Jobs ringde och ville få sin biografi skriven. Nu när den är här är den i många stycken mer intressant än biografin om Jobs. Vi får möta människorna bakom den digitala revolutionen hela vägen tillbaks till den digitala historiens gryning. Under berättelsens gång lär vi känna historierna bakom avgörande uppfinningar som t ex de första datorerna, transistorn, integrerade kretsar… Boken fokuserar på människorna och under vilka omständigheter de gjorde sina upptäckter snarare än tekniken i sig vilket gör detta till en bok för alla.

 

Välj den bok som låter mest intressant och kom tillbaka från ledigheten med nya infallsvinklar som du kan applicera i din verksamhet. Med det vill vi önska en mycket god jul och nyårsledighet! Även bloggen tar nu ledigt, vi syns igen nästa år!

Är du nyfiken på vilka vi är och vårt erbjudande? Besök vår hemsida.